arkkitehti

Sundsbergin rannan arkkitehtuuri on inspiroitunut Itämeren merellisistä rantakaupungeista ja kalastajakylistä. Niistä on luotu alueelle ajaton näkemys vanhaa perinnettä uudella tavalla tulkiten. Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy on näistä lähtökohdista suunnitellut kortteleiden ja talojen ilmettä alueen kehittäjän ja omistajan EKE-Rakennus Oy:n kanssa.

Talot, joita myynnissä oleville tonteille voi rakentaa, ovat massoittelultaan rauhallisia ja maisemaan hyvin istuvia. Rakennukset ovat pääosin puuverhoiltuja, ja kattomuodot korostavat alueen kylämäistä ilmettä. Väritys on maanläheistä – suunnittelupöydällä on ajateltu suomalaiseen perinteeseen pohjaavia sävyjä punamullasta erilaisiin väriyhdistelmiin. Suunnitelma antaa raamit jokaisen omakotitalon yksilölliselle toteuttamiselle.

Blog_Arkkitehti_5(1)

 

– Talot sopeutuvat myös osaksi alueen upeaa luontoa. Tärkein tavoitteemme on kuitenkin ollut suunnitella ihmisille koteja, joissa viihdytään, arkkitehti Petri Rouhiainen kertoo.

Alueen piharakenteet rajaavat viihtyisiä ja eläviä katutiloja. Yhteispihat ja puistot pyrkivät puolestaan luomaan yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä. Näiden avulla muodostetaan myös kohtauspaikkoja asukkaille

 

.Blog_Arkkitehti_4

 

– Yhteisöllisyys syntyy lopulta asukkaiden omasta aktiivisuudesta, mutta suunnittelijoina voimme tukea tätä omalta osaltamme, Rouhiainen toteaa.

Sundsbergin rannan osalta lintuvesialue tarjoaa ainutlaatuiset puitteet luonnon seuraamiseen. Se ja muut suojelualueet määrittävät myös täydennysrakentamisen rajat: kun alue on nykyisten suunnitelmien mukaan toteutettu, sille ei rakenneta lisää.

 

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. (09) 6130 3450

asuntomyynti@eke.fi