Ekologisuus

Energiatehokasta asumista ja ainutlaatuisia energiaratkaisuja. Lähiympäristön huomioon ottamista monin tavoin. Uutta talotekniikkaa. Voit seurata ja ohjata verkon kautta koko taloasi tai tankata maakaasulla kulkevan autosi omassa tallissasi.

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. 0400 188 040

asuntomyynti@eke.fi

Maakaasu + maalämpö + aurinkoenergia

Sundsbergin rannan ainutlaatuiset energiaratkaisut mahdollistavat ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan asumisen.

Alueen kodit voidaan lämmittää Gasumin toimittamalla maakaasulla. Energiaratkaisua voi halutessaan täydentää maalämmön tai aurinkoenergian yhdistelmällä. Suomessa ensimmäistä kertaa tarjolla olevalla kokonaisuudella on helppo täyttää uudet energiamääräykset.

Rakentamisen energiamääräykset muuttuivat 1.7.2012. Sen jälkeen uudisrakennuksissa tarkastellaan kokonaisenergiankulutusta. Fiksu investointi energiatehokkuuteen rakennusvaiheessa pienentää asumiskustannuksia ja hillitsee niiden kasvua, kun energian hinta nousee tulevina vuosina.

Maakaasun hiilidioksidipäästöt ovat kolmanneksen pienemmät kuin öljylämmityksessä, ja rikkipäästöjä maakaasusta ei aiheudu lainkaan. Kaasua voi käyttää monipuolisesti kodin eri mukavuuksiin: lieteen, takkaan ja kaasugrilliin. Autotalliin saa halutessaan myös kaasuauton tankkauspisteen.

Maakaasu on myös hinnaltaan kilpailukykyinen muihin lämmitysmuotoihin verrattuna.

phpThumb_generated_thumbnailpng

phpThumb_generated_thumbnailpng-1

Energiansäästöä ja mukavampaa asumista

Smarthome by EKE on uuden sukupolven kokonaisvaltainen kotiautomaatiojärjestelmä. Yksi kokonaisuus ohjaa kodin ilmanvaihtoa, lämmitystä, valaistusta ja vedenkulutusta. Kotiautomaatio toimii myös talon turvajärjestelmänä ja sähköisenä huoltokirjana, joka muistuttaa asukkaita kodin huoltotoimenpiteistä. Näin järjestelmä ylläpitää talon jälleenmyyntiarvoa.

Järjestelmä mahdollistaa myös etäkäytön. Kaikki toiminnot ovat saatavillasi missä tahansa – kotona, työpaikalla, lomamatkalla. Voit esimerkiksi alentaa asuntosi lämpötilaa ollessasi matkoilla ja nostaa lämpötilan taas mukavaksi juuri ennen kotiin paluutasi.

Kodin toimintojen reaaliaikainen seuranta auttaa säästämään energiaa – siis sekä rahaa että luontoa. Järjestelmä maksaa itsensä takaisin sekä säästyneinä energiakustannuksina että kiinteistön arvon paremman säilymisen myötä.

Smarthome by EKE-kotiautomaatiojärjestelmän on kehittänyt Sundsbergin rannan omistaja EKE-Yhtiöt sadoilta pientaloasukkailta saatujen kokemuksien ja palautteiden perusteella.

Katso lisätietoja tästä.

Pidetään huolta Espoonlahdesta

Sundsbergin rantaan rakennetaan valumavesialtaita eli hulevesijärjestelmä, joka kerää alueen sade- ja sulamisvedet sekä rakennusvaiheessa muodostuneet perustusten kuivatusvedet. Näin ne eivät kuormita Espoonlahtea.

Maisemoidut kosteikkoaltaat ja uomat sitovat ravinteita sekä viivyttävät sadevettä. Lisäksi ne muodostavat kauniita lampia asutuksen keskelle ja mahdollistavat asumisen aivan veden äärellä.

Modernilla hulevesijärjestelmällä parannetaan Espoonlahteen valuvan veden puhtautta. Sundsbergin rannan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava EKE-Rakennus Oy on tehnyt tästä sitoumuksen Baltic Sea Action Groupille, joka työskentelee Itämeren pelastamiseksi.

phpThumb_generated_thumbnailpng-2