Ekologisuus

Energiatehokasta asumista ja ainutlaatuisia energiaratkaisuja. Lähiympäristön huomioon ottamista monin tavoin.

”Löydä unelmatalollesi tontti idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. 09 613 03450

asuntomyynti@eke.fi

Maakaasu + maalämpö + aurinkoenergia

Sundsbergin rannan ainutlaatuiset energiaratkaisut mahdollistavat ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan asumisen.

Alueen kodit voidaan lämmittää Gasumin toimittamalla maakaasulla. Energiaratkaisua voi halutessaan täydentää maalämmön tai aurinkoenergian yhdistelmällä. Suomessa ensimmäistä kertaa tarjolla olevalla kokonaisuudella on helppo täyttää uudet energiamääräykset.

Rakentamisen energiamääräykset muuttuivat 1.7.2012. Sen jälkeen uudisrakennuksissa tarkastellaan kokonaisenergiankulutusta. Fiksu investointi energiatehokkuuteen rakennusvaiheessa pienentää asumiskustannuksia ja hillitsee niiden kasvua, kun energian hinta nousee tulevina vuosina.

Maakaasun hiilidioksidipäästöt ovat kolmanneksen pienemmät kuin öljylämmityksessä, ja rikkipäästöjä maakaasusta ei aiheudu lainkaan. Kaasua voi käyttää monipuolisesti kodin eri mukavuuksiin: lieteen, takkaan ja kaasugrilliin. Autotalliin saa halutessaan myös kaasuauton tankkauspisteen.

Maakaasu on myös hinnaltaan kilpailukykyinen muihin lämmitysmuotoihin verrattuna.

phpThumb_generated_thumbnailpng

Pidetään huolta Espoonlahdesta

Sundsbergin rantaan rakennetaan valumavesialtaita eli hulevesijärjestelmä, joka kerää alueen sade- ja sulamisvedet sekä rakennusvaiheessa muodostuneet perustusten kuivatusvedet. Näin ne eivät kuormita Espoonlahtea.

Maisemoidut kosteikkoaltaat ja uomat sitovat ravinteita sekä viivyttävät sadevettä. Lisäksi ne muodostavat kauniita lampia asutuksen keskelle ja mahdollistavat asumisen aivan veden äärellä.

Modernilla hulevesijärjestelmällä parannetaan Espoonlahteen valuvan veden puhtautta. Sundsbergin rannan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava EKE-Rakennus Oy on tehnyt tästä sitoumuksen Baltic Sea Action Groupille, joka työskentelee Itämeren pelastamiseksi.

phpThumb_generated_thumbnailpng-2