kansanjuhla

Lauantaina 11.8. Sundsbergin stadikka täyttyi ihmisistä, kun kansanjuhlat valtasivat kentän. Joka vuosi järjestettävät kansanjuhlat kuuluvat Sundsbergin kesän kohokohtiin. Tänä vuonna juhlittiin poikkeuksellisen näyttävästi kymmenen vuotta täyttäneen Sundsbergin kunniaksi.

Kansanjuhlien perinne ulottuu jo 1870-luvulle asti, jolloin niitä järjesti muutamana vuonna Kirkkonummen rouvasväenyhdistys. Nykyään ne ovat osa Sundsbergin asukasyhdistyksen toimintaa. Kesäjuhlat ovat kuuluneet asukasyhdistyksen kalenteriin jo sen perustamisvuodesta 2004 lähtien. Tällä kertaa juhlimiseen oli kuitenkin aivan erityinen syy, sillä Sundsbergin alueen rakennustöiden aloittamisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta.

Yksi juhlien järjestelyihin osallistuneista oli asukasyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Helin.

– Juhlien päivämäärä päätettiin jo vuosi sitten, mutta aktiivisemmin valmistelut aloitettiin touko-kesäkuussa. Noin kymmenestä hengestä koostuvan ydinporukan lisäksi moni muukin sundsbergiläinen kantoi kortensa kekoon, kuvailee Heikki valmistelujen etenemistä.

Aurinkoinen iltapäivä alkoi taloyhtiöiden välisellä viestikisalla, jonka jälkeen bändit valloittivat stadikan lavan. Seuraavien tuntien aikana kuultiin niin kaikille tuttuja cover-kappaleita kuin rokkia ja a cappella –lauluakin. Juhlavuoden kunniaksi päivä päättyi näyttävään ilotulitukseen, josta vastasi viime vuoden Ilotulituksen Suomen Mestari, Tulitemestarit Oy. Kaikki tulittajat asuvat itsekin Sundsbergissä.

– Juhlat olivat todella onnistuneet, toteaa Heikki tyytyväisenä. Perinne jatkuu taas ensi kesänä – päivämääräkin on jo päätetty.

Sundsbergin asukasyhdistys perustettiin vuonna 2004 ja se on siitä lähtien toiminut aktiivisesti alueen viihtyisyyden ja toimivuuden parantamiseksi. Edunvalvonnan lisäksi yhdistys järjestää toimintaa, joka kokoaa asukkaat yhteen. Kansanjuhlien lisäksi järjestetään vuosittain monia muitakin tapahtumia ja tempauksia urheilukilpailuista vapunviettoon.

Asukasyhdistyksen alla toimii myös joukko itsenäisiä toimikuntia. Niitä ovat perustaneet jo muun muassa liikunnan, koirien ja ompelun ystävät. Lisätietoja Sundsbergin Kartanonrannan asukasyhdistyksestä ja sen toiminnasta löydät yhdistyksen sivuilta.

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. (09) 6130 3450

asuntomyynti@eke.fi