kimpparakentaminen etenee

Sundsbergin rannan yhteisöllisyys toteutuu jo nyt, eikä vasta sitten, kun muutto on käsillä, Mauri Harki kertoo yhteisrakentamisprojektinsa etenemisestä ja tunnelmasta.

Harkin ja viiden muun perheen kimpparakentamisponnistuksessa arkkitehtien suunnitelmat ovat nyt valmiit kilpailutettaviksi ja tulevat talot on saatu sommiteltua tonteille kaavan mukaisesti ja perheitä miellyttävästi. Talojen asemointi osoittautui ennakkokäsityksiä hivenen haastavammaksi.

– Jos liikutti yhtä rakennusta, piti sorvata uudelleen vähintään kahta muuta sekä ottaa samalla huomioon ympäristö ja korkeuserot. Olemme kuitenkin oppineet tavan keskustella asioista suoraan, positiivisesti ja rakentavasti, joka on ollut todella hyvä jatkoa ajatellen. Talojen paikkoja pyörittäessä on ymmärtänyt luovan ja osaavan arkkitehdin merkityksen sekä sen, miten pienellekin alalle saa paljon erilaisia vaihtoehtoja mahdutettua, Harki sanoo.

Oma polku omalle tontille

Tonteille on jo alkanut muodostua polkuja, kun perheet ovat käyneet katselemassa, miltä tulevat asuintalot näyttäisivät.

– Silmissä pystyy jo hahmottamaan, miltä talo tulee näyttämään. Projekti näyttää jo todelliselta ja visuaaliselta, Harki maalailee.

Seuraavaksi vuorossa ovat talopakettien, maantäytön ja perustustöiden kilpailuttaminen. Lisäksi kustannusarvioita pyydetään mm. keittiö-, kiintokaluste- ja märkätilaurakoista.

– Kokonaisuus näyttää nyt hyvältä ja aikataulu on hanskassa. Ratkaisut ongelmiin löydetään, kun vain jaksaa ideoida ja miettiä asioita monelta kantilta sekä pitää mielessään suuremman kokonaisuuden haasteet, Harki toteaa.

Kimpparakentamishankkeesta voi kysellä lisää ottamalla yhteyttä Mauri Harkiin, mauri.harki@yahoo.com tai 0400 357 577.

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. (09) 6130 3450

asuntomyynti@eke.fi