kimpparakentamisen kuulumisia

Blogissa on seurattu Harkin perheen kimpparakentamishanketta Sundsbergin rannassa. Harkit suunnittelevat ja rakentavat yhdessä viiden muun perheen kanssa erillisistä omakotitaloista koostuvan yhteisöllisen kokonaisuuden.

Kesän aikana Harkien taloprojekti on edennyt suurin harppauksin. Kilpailutuksen tulokset ovat selvinneet, eli suunnitelmista aletaan vähitellen siirtyä käytännön tasolle.

– Talopaketin toimittajaksi ja urakoitsijaksi valikoitui perusteellisen harkinnan jälkeen suomalainen Lakka Kivitalot. Lakka tulee toteuttamaan hankeen melkein valmiiksi saakka, sillä perusurakan lisäksi projektiin kuuluvat sisä- ja ulkorappaukset sekä pihasuunnitelmat Lakan Betonilta. Luvassa on koteja, joissa kivitalojen perinteikkyys ja laadukkuus yhdistyy uusiin innovaatioihin ja ripaukseen tulevaisuutta, kuvailee Mauri Harki suunnitelmia.

Tulevaisuuteen varautuminen ja uusien innovaatioiden hyödyntäminen näkyvät muun muassa lämmityksen ja valaistuksen suhteen tehdyissä ratkaisuissa. Talot varustetaan aurinkopaneeleilla, jotka tukevat sekä lämmitys- että valaistusjärjestelmää. Valaistus toteutetaan modernisti LED-lampuilla.

– Halogeenit ja hehkulamputhan ovat pian jo historiaa. Haluamme olla valmiita tulevaisuuden mahdollisuuksiin jo nyt, ilman välivaiheita, perustelee Harki valaistusvalintaa.

Kilpailutuksessa valittiin kumppanit myös maanrakennusurakointiin ja LVI-töihin. Syksyn kuluessa syvennytään tarkemmin sisustuksen suunnitteluun. Kiintokalusteiden, kuten saunan ja säilytystilojen, kilpailutus on jo aloitettu ja kumppani sisätilojen viimeistelyyn valittu.

Projektin suunnittelu on jatkunut yhteisöllisenä. Suunnitteluprosessiin on mahtunut sekä kompromisseja että aivan uusia, yllättäviäkin ideoita. Kaikki päätökset on kuitenkin tehty yhdessä toisia kuunnellen.

– Jokaisella on nyt hyvä fiilis tulevasta, Harki toteaa.

Kimpparakentamishankkeesta voi kysellä lisää ottamalla yhteyttä Mauri Harkiin, mauri.harki@yahoo.com tai 0400357577.

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. (09) 6130 3450

asuntomyynti@eke.fi