ompeluseura

Kirsikkapolun väestönsuojasta kuuluu aina parin viikon välein puikkojen kilkutus, kun Sundsbergin ompeluseuran jäsenet kokoontuvat neulomaan ja virkkaamaan yhdessä. Käytännön käsityövinkkien ja kuulumisten vaihtamisen lisäksi tapaamisissa kahvitellaan ja parannetaan maailmaa keskustelemalla.

Sundsbergissä asuvat Anne Kosola ja Anna Tupeli ovat olleet seuran toiminnassa mukana lähes alusta alkaen. Kumpikin on oppinut neulomisen alkeet jo peruskoulussa, mutta kunnolla harrastus alkoi molempien kohdalla kolmisen vuotta sitten.

– Löysin netin neulojapalstat joululomalla 2009 ja hurahdin lopullisesti. Sittemmin lankavaraston kokokin on kasvanut kymmenestä yli kolmeenkymmeneen kiloon, Anne naurahtaa.

– Päätin opetella kunnolla neulomaan esikoista odottaessani, ja nyt onnistuu lähes mikä vain. Tekemällä todellakin oppii! Tänä päivänä netti on iso apu uuden opettelemisessa, ja esimerkiksi Youtube on minulla kovassa käytössä, kun opettelen jotain uutta neuletekniikkaa, Anna kertoo.

Vaikka verkosta löytyy paljon neulefoorumeita, -palstoja ja -blogeja, arvostavat molemmat mahdollisuutta harrastaa yhdessä naapureiden kanssa.

– Minulle, autottomalle kotiäidille, ompeluseuran tapaamiset ovat hengähdystauko arkeen ja omaa aikaa parhaimmillaan, Anna kertoo.

– Vaikka neulepalstojen kautta on löytynyt paljon uusia ystäviä ja tuttavia kauempaakin, on autoilevalle työssäkäyvälle perheenäidillekin oikein mukavaa, kun neuletapaamisia ja -seuraa löytyy myös ihan kulman takaa, Anne jatkaa.

Ompeluseuran kokoontumisissa tehdään kaikenlaisia käsitöitä. Anna neuloo vaihtelevasti pipoista lapasiin ja lasten villatakkeihin, kun taas Annen puikoista syntyy pääasiassa huiveja. Molemmat neulovat enimmäkseen omalle perheelle.

– Parasta itse tekemisessä on, että saa puettua itsensä ja lapsensa uniikkeihin, kauniisiin ja materiaaleiltaan laadukkaisiin vaatteisiin ja asusteisiin, Anna kehuu.

Kuva: Anna Tupeli

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. (09) 6130 3450

asuntomyynti@eke.fi