energiatehokas mallitalo

Sundsbergin rannan arkkitehtuuri on sekoitus uutta ja vanhaa. Inspiraatiota talojen ulkomuotoon on haettu Itämeren perinteikkäistä rantakaupungeista ja kalastajakylistä. Rakennusteknisellä puolella uudenaikaisuus, laadukkuus ja kestävyys ovat olleet suunnittelun avainsanoja.

– Mallitalon suunnittelun lähtökohtana toimi ajatus tekniikaltaan mahdollisimman modernista ja energiatehokkaasta asuinrakennuksesta, kertoo EKE-Rakennus Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Kalliola.

Nämä periaatteet näkyvät niin talon materiaalivalinnoissa kuin pääosin maakaasuun perustuvissa energiaratkaisuissa. Mallitalosta tulee kaksikerroksinen puurakenteinen pientalo, jonka eristeet tehdään perinteisestä, kestävästä mineraalivillasta. Osa käyttövedestä lämmitetään autokatoksen katolle asennettavien aurinkokerääjien varastoimalla energialla, mutta pääasiallisena lämmönlähteenä toimii kondenssikaasukattila.

Gasumin toimittama maakaasu mahdollistaa monia muitakin mukavuuksia. Asukkailla on mahdollisuus ekologisempaan autoiluun, sillä taloon asennetaan kaasuauton tankkauspiste. Ruoanlaiton parissa viihtyviä ilahduttavat tehokas ja nopea kaasu- ja induktioliesi sekä kaasugrilli. Grillin käyttäminen on vaivatonta, sillä kaasu tulee taloon suoraan Gasumin maakaasuputkistosta. Asukkaiden ei siis tarvitse huolehtia kaasupullojen vaihtamisesta.

Sundsbergin rannassa alkaa tapahtua toden teolla ensi vuoden puolella, kun mallitalo siirtyy suunnittelupapereista  maan kamaralle.

– Toimitamme rakennuslupahakemuksen rakennusvalvontavirastoon lokakuun aikana. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa maalis-huhtikuussa 2013, ja talon pitäisi olla valmis alkuvuodesta 2014, kuvailee Kalliola mallitaloprojektin tulevia vaiheita.

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. (09) 6130 3450

asuntomyynti@eke.fi