viinikilta

Sundsbergissä toimiva Viinikilta kokosi suosikkinsa juhannusruokien seuraksi.

Sundsbergin viinikilta perustettiin seitsemän vuotta sitten muutaman innokkaan viiniharrastajan aloitteesta. Ajatuksena oli kerätä viinistä kiinnostuneet ihmiset yhteen maistelemaan ja keskustelemaan viineistä. Jäseniä killalla on tällä hetkellä noin kolmisenkymmentä, ja alusta asti mukana ollut Erkka Kohonen on yksi heistä.

– Viinikillan toiminta on hyvin mutkatonta ja epämuodollista, ja tapahtumia on säännöllisen epäsäännöllisesti. Kilta järjestää maistelutilaisuuksia ja  messu- ja ravintolavierailuja, Kohonen kertoo killan aktiviteeteista.

Killalla on oma Bodega-niminen kerhotilansa Sundsbergin pommisuojassa. Kerhotilaan ja killan toimintaan voi liittyä mukaan kuka tahansa sundsbergiläinen, myös uudet Sundsbergin rannan asukkaat.

– Liittyäkseen ei tarvitse olla viiniekspertti, vaan kiinnostus viinejä kohtaan ja rento asenne riittää, Kohonen sanoo.
Juhannusjuomat á la Viinikilta

Viinikilta valitsi neljä juhannuksen herkkuihin sopivaa viiniä: yhden punaviinin, yhden valkoviinin, yhden roseeviinin ja yhden jälkiruokaviinin. Viinit on valittu siten, että ne ovat helposti saatavilla eikä mikään juomista kiristä kukkaron nyörejä liiaksi.

Punaviiniksi kilta valitsi italialaisen Poggio al Tufo Rompicollon, joka toimii hyvin grilliruokien, erityisesti lihan kera, ja on mutkaton nauttia.  Valkoviiniksi killan raadissa puolestaan valikoitui ranskalainen Wolfberger Riesling.

– Tämä riesling on hyvä kalaviini ja se käy monenlaisen kalan kanssa. Myös sillien ja uusien perunoiden kera tämä kuiva ja hapokas viini sopii erinomaisesti, Kohonen kertoo.

Roseeviiniksi kilta valitsi Gabriel Meffre Alais Cotes de Provence -viinin juoman provencelaisuuden vuoksi. Jälkiruokaviininä kiltalaiset nauttivat La Caliera Moscato d’Astia.

– La Caliera on pirskahteleva ja vähän alkoholia sisältä viini, joka sopii erityisesti hedelmäisten ja marenkipohjaisten leivonnaisten sekä jäätelön kera, Kohonen neuvoo

”Löydä unelmatalollesi tontti tai ihastu toteuttamiimme kohteisiin idyllisessä Sundsbergin rannassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!”

hr-beige

Asuntomyynti

p. (09) 6130 3450

asuntomyynti@eke.fi